HTML

Statika - statikai szakvélemény - statikus terv

Segítség azoknak, akik új ingatlan előtti vásárlásnál statikai szakvéleményt készíttetnének illetve akik falrepedésekkel, faláthelyezésekkel kapcsolatban szeretnének statikustól segítséget kapni.

Friss topikok

  • statikum: Szia Krisztián! Köszönöm a kiegészítéseket, természetesen az általad említett okok is jó példák a... (2010.11.23. 08:17) Falak repedései

Linkblog

Tetőtér beépítések

2010.10.25. 21:51 statikum

Amikor valaki megvásárol egy használt családi házat, vagy egyszerűen bővíteni szeretné a házában az életteret, gyakran felmerül az igény a családi ház padlásterének beépítésére.

A tetőtér beépítés – mivel tartószerkezetet (födémet) érintő beavatkozás, valamint az ingatlan alapterületét is növeli – az esetek többségében hatósági engedélyhez kötött. Vannak speciális esetek amikor az engedélykérelem elhagyható, azonban nem ez a jellemző.

A tetőtér beépítés statikai vonzatai

Statikai szempontból a tetőtér beépíthetőségét minden esetben meg kell vizsgálni. Bár a hatályos magyar szabványok szerint a padlástér és a lakótér hasznos terhelése megegyezik, tehát elméletben változás nem történik, azonban egy friss teherelemzés kimutatja, hogy ha a beépített szerkezetek nem felelnek meg a hatályos szabványban előírt terhelésre, valamint a tartószerkezetek állapotán is sok minden múlik. Ilyenkor egy statikai szakvélemény megadja a szükséges födém megerősítés módját és mennyiségét.

Egy statikai szakvéleményt – vagy ahogy mi készítjük, hiszen így olcsóbb, egy statikus tervezői nyilatkozatot – minden esetben célszerű kérni tetőtér beépítés esetén.

Amit mi nyújtunk

Mi erre specializálódtunk: tetőterek beépíthetősége, különböző statikai problémák, melyek az épületszerkezeteken megjelennek (pl. repedések), falak kibonthatóságának vizsgálata.

A megkereséshez illetve a megrendeléshez képest 24 órán belül kiszállunk a helyszínre, majd újabb 24 órán belül postán van a tervezői nyilatkozat a tapasztalt problémák és a lehetséges megoldások leírásával.

A leggyakrabban előforduló födémtípusok innen letölthetők: Födémtípusok

www.statikum.shp.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://statikaiszakvelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr682399077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása